Vertraging weg Lemmer door broddelwerk aannemer

Aannemer Reimert uit Almere heeft het werk aan de N359 dusdanig slecht uitgevoerd, dat de provincie niets anders restte dan de boel af te keuren.

Het gaat om het ruim 6 kilometer lange traject tussen Lemmer en Sondel. Daarop stond nieuw asfalt met belijning gepland. Het werk is nu stilgelegd.

Dinsdag bleek dat de fundering kwalitatief dusdanig slecht is dat deze in haar geheel moet worden vervangen. Dit karwei tilt de provincie nu over de winter heen, ,,omdat de kou eraan zit te komen. Met slecht weer en kou kunnen we namelijk niet asfalteren.’’

Gedeputeerde Sietske Poepjes wil ,,fanwege soarchfâldigens’’ niet op de zaak ingaan. Ook woordvoerder Erik Kijlstra van Reimert onthoudt zich van commentaar. Wethouder Johannes van der Pal van De Fryske Marren zegt het ,,hiel spitich’’ te vinden dat het werk aan de N359 vertraging oploopt. ,,It is foaral hiel ferfelend foar de minsken dy’t dêr eltse dei del moatte.’’

Reimert Bouw en Infrastructuur startte in september met de aanleg van de fundering van de N359 buiten het dorp. Het gedeelte vanaf de minirotonde naar de Brekkenpolder bij Lemmer tot het plein tussen Sondel en Wijckel kwam voor rekening van de Almeerders. Het werk aan de Rondweg van Lemmer valt onder de verantwoordelijkheid van Van Gelder uit Elburg.

Er komt nu eerst tijdelijke belijning op de weg. Dan gaat de snelheid weer omhoog naar 70 kilometer per uur.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement