Hoe vieren toeristen vakantie in Friesland? In de rubrie k De Toerist zijn elke dag vakantiegangers aan het woord. Vandaag: Esmeralda (41), Huib (42) en Sem de Vos (6).

Op een zonnige ochtend in Earnewald staat familie De Vos de boot klaar te maken, zodat ze hem kunnen inleveren. De familie uit Zierikzee gaat bijna ieder jaar op vakantie in Friesland.

Waarom?

,,Omdat wij varen enorm leuk vinden en je in Friesland zoveel uitgangshoeken hebt. Je kunt van dorp naar dorp en van stad naar stad varen over de meren en over kleine slootjes."

Hoe lang zijn jullie weg?

,,We zijn vorige week zaterdag begonnen en zo zijn we de provincie een beetje doorgegaan en morgen eindigt onze vakantie.

Wij hebben, volgens mij, in het begin van januari al geboekt. Dit doen wij altijd rond de kerstvakantie. We moesten even afwachten of het door kon gaan, maar er was geen annulering. Dus we dachten, zo veel mogelijk boodschappen mee zodat we zo weinig mogelijk naar winkels toe hoeven en hopen dat we een rustige vakantie hebben.’’

Wat doen jullie zoal?

Esmeralda ,,Varen, zwemmen, vissen.’’

Sem: ,,We hebben gister nog een vis gevangen, toen we aan het eten waren.’’

Esmeralda: ,, We doen altijd om de beurt, een Marrekriteplaats en dan weer een jachthaven. Op het moment dat we daar liggen gaan we het dorp wel eventjes in. Ik moet wel zeggen dat we er dit jaar rekening mee hebben gehouden, zo weinig mogelijk boodschappen in de dorpen en steden te hoeven doen vanwege corona. Alhoewel wij vinden dat het hier wel een stukje minder leeft dan in het Zuiden van het land. Hier zie je mensen niet op anderhalve meter afstand. In Woudsend zie je tientallen mensen hossend feesten, je ziet op veel verschillende schepen een tiental mensen feestvieren met elkaar. Zelf vind ik dat wel een verschil is met het Zuiden."

Je kunt deze onderwerpen volgen
Friesland
De Toerist
Zomer 2020
Plus artikel gelezen
Je las zojuist een artikel.
Onbeperkt PREMIUM-artikelen lezen?

Lees nu PREMIUM vanaf € 1,15 per week. Je krijgt dan onbeperkt toegang tot al onze artikelen, video’s, columns en meer.

Probeer PREMIUM direct