Vermiste Rens Jouwsma uit Joure 'springlevend' maar familie heeft nog veel vragen

De 57-jarige Rens Jouwsma uit Joure, van wie sinds 27 maart niets meer was vernomen, is dinsdagochtend gesignaleerd in het Noord-Duitse Emden.

Hier sliep de Jouster in zijn auto. Duitse politieagenten hebben met hem gesproken. Het gaat goed met Jouwsma, laat Griselda Molemans weten. Zij is woordvoerder van de echtgenote van Jouwsma en van de familie.

,,Hij blijkt springlevend. Wij zijn ontzettend opgelucht’’, zegt Molemans. ,,Maar wij hebben ook nog veel vragen’’, gaat zij verder.

Met rust laten

Jouwsma heeft ,,helder en gedecideerd’’ aangegeven dat hij voorlopig met rust gelaten wil worden, aldus Molemans. De Nederlandse politie heeft zijn vermissing daarom formeel ingetrokken.

De Jouster wil nog wat rondrijden in zijn auto, zo gaf hij aan. Hij heeft echter suikerziekte. Zijn familie weet niet of hij over medicijnen beschikt en maakt zich hier zorgen over. ,,Wij hebben geen idee wat er nu in zijn hoofd rondgaat’’, zegt Molemans.

Na zijn verdwijning heeft Jouwsma in ieder geval in de Achterhoek rondgereden, zo is inmiddels duidelijk. Wanneer hij precies de grens is overgestoken, is onduidelijk.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement