Verkeersmaatregelen rond koninklijk bezoek aan Noordwest-Friesland

Rijden en varen in Noordwest-Friesland kan niet overal zo gemakkelijk vanwege het bezoek van koning Willem-Alexander en koningin Máxima komende maandag.

Het parkeerterrein voor en naast het gemeentehuis van Sint Annaparochie is zondag 12 juni vanaf halverwege de middag afgesloten en wordt maandag 13 juni aan het eind van de ochtend weer open gesteld. Het parkeerterrein van de Waaie aan de Statenweg is maandag om 18 uur weer open. Ook het parkeerterrein in de Hartman Sannestraat bij de sporthal en de Campus worden afgesloten.

De gemeente Menameradiel raadt publiek aan in Berltsum een plekje te zoeken omdat de bussen daar tussen 11 en 13 uur het best te zien zijn onderweg naar de kwekerij in Wier. De bus rijdt over de Bitgumerdyk, Hôfsleane en Kleasterdyk. Daarom kan op deze wegen niet geparkeerd worden. Het terrein van Empatec aan de Gernierswei en de trailerhelling aan de overzijde zijn op 13 juni niet toegankelijk voor publiek.

De binnenstad van Franeker is maandag 13 juni tussen 10 en 14 uur afgesloten voor al het gemotoriseerd verkeer. De Sjaardemastraat, de Vijverstraat, Hofstraat, Turfkade en de Dijkstraat zijn tussen deze tijden met hekken afgesloten. Parkeren is in delen van de binnenstad niet mogelijk. Ook de Voorstraat, het parkeerterrein naast de Poiesz in de Sjaardemastraat, een deel van het Noord en van de Eise Eisingastraat moeten volledig autovrij zijn. Staan er nog auto’s, dan worden die weggesleept. De gemeente adviseert publiek een plekje te zoeken op de Voorstraat aan de kant van de Hema en langs het Raadhuisplein. Parkeren kan bij hotel De Valk, op het Jan Rodenhuisplein, de Leeuwarderweg, de Harlingerweg en de Zuidelijke Industrieweg.

In Harlingen moet ook het scheepvaartverkeer rekening houden met het koninklijk bezoek. De Industriehaven is gestremd tussen 14.30 – 15.00 uur. De binnenhavens, waaronder de Noorderhaven, is gestremd tussen 14.30 – 15.30 uur. Voor het wegverkeer geldt dat de Noorderhaven tussen 9 en 16 uur afgesloten is. Ook parkeren is er niet mogelijk. Wie een parkeervergunning heeft, kan in de hele binnenstad terecht. De Lange Lijnbaan is afgesloten voor vrachtverkeer op maandagmiddag van 13.30 tot 15 uur. Personenvervoer dat bij een van de bedrijven moet zijn, wordt wel doorgelaten. Publiek voor het streekbezoek wordt naar het parkeerterrein P3 (Windpower Centre) geleid. Parkeren is ook mogelijk op de Westerzeedijk, Spoorstraat en in de binnenstad. Kijken is goed mogelijk vanaf de Noorderpier, rondom de Sassteiger en rondom de Oude Buitenhaven en Noorderhaven.

Programma streekbezoek op de website van het Koninklijk Huis

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement