Verkeer op A7 weer hervat na botsing tussen cementwagen en bestelbus

Een betonmixer, afkomstig uit de richting van Leek, is van achteren door een busje hard aangereden. De betonmixer schoot door de vangrail en kwam op de andere rijrichting terecht. Foto: De Vries Media

De A7 ter hoogte van Leek is donderdagochtend in beide richtingen (Heerenveen en Groningen) tijdelijk afgesloten geweest na een ongeluk. Een cementwagen en een bestelbus knalden op elkaar. Op beide weghelften is het verkeer hervat, wel is zowel naar Groningen als richting Heerenveen nog een rijstrook dicht.

Een cementwagen, afkomstig uit de richting van Leek, is van achteren door een busje hard aangereden. De betonmixer schoot vervolgens door de vangrail en kwam op de andere rijrichting terecht. De bestuurder van de bestelbus zat bekneld en raakte gewond.

Inmiddels wordt er onderzoek gedaan naar de oorzaak van het ongeluk. Daarna zal de weg worden schoongemaakt en de middenvangrail worden gerepareerd, zegt Rijkswaterstaat.

,,Het slachtoffer zat even bekneld, maar is voor zeven uur al bevrijd’‘, aldus een politiewoordvoerster. Hij zou niet ernstig gewond zijn geraakt.

Vroeg

Het ongeluk gebeurde al vroeg in de ochtend. Er ontstonden kilometerslange files in beide richtingen en de vertraging liep op tot ruim een half uur. Ook op de omleidingsroutes ontstonden files, maar die zijn rond half 12 allemaal opgelost.

loading


loading

menu