Verhalen over grote gezinnen

Geeske Folkertsma-Borger werd in 1956 in Marrum geboren. Ze was het tiende kind van Antje en Hendrik Borger. Na haar volgden er nog vier kinderen. Zelf trouwde ze jong en kreeg vier kinderen. Dit hoofdstuk uit Het huis vol van Anita Terpstra vertelt Geeskes verhaal.

Haar oudste zoon Tjeerd is van plan hun huis te kopen en zodra dat rond is, verhuizen Geeske en haar man Tinus. Hepie meent dat Geeske vast heimwee krijgt naar haar oude huis, maar Geeske zelf denkt daar anders over. Waarheen ze zullen verhuizen weten ze nog niet precies, zolang het maar ergens in de buurt is van haar dochter Annamieke. In ieder geval weg uit Blija, waar ze jarenlang hebben gewoond. Sinds het overlijden van Tinus’ stiefmoeder is er ruzie over de erfenis. Een broer van Tinus woont achter hen en laatst stond de auto zo geparkeerd dat zij er niet meer langs konden. Geeske heeft geen zin in dat soort pesterijen. Ze wil geen gedoe, ze wil gewoon weg.

Registreer gratis en lees dit artikel

Heeft u al een account? Inloggen

Door op verzenden te klikken ga ik akkoord met de algemene voorwaarden en privacy statement

Na verzenden leest u direct verder

Gefelicteerd! U bent nu geregistreerd

U kunt met deze registratie elke maand 6 plus artikelen lezen.
We wensen u veel leesplezier.

Limiet bereikt

U heeft de limiet van 6 plusartikelen voor deze maand bereikt. Op de eerste dag van de volgende maand vullen we het tegoed weer aan. Of neem een abonnement voor onbeperkte toegang.

of koppel uw abonnement

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement