Veel scholen beginnen woensdag later

Leerlingen van veel scholen worden ook morgen in ieder geval niet de eerste uren in de klaslokalen verwacht. Met name scholen voor voortgezet onderwijs hebben leerlingen en ouders vanmiddag en vanavond op de hoogte gesteld van het aangepaste rooster.

Vanwege de onzekerheid over de weersomstandigheden morgenvroeg bieden de scholen nu al enige duidelijkheid, door leerlingen in elk geval niet 's morgens vroeg af te laten reizen.

Bij veel scholen zijn de eerste twee of drie lesuren bij voorbaat geschrapt. Morgenochtend vroeg wordt de situatie dan opnieuw bekeken voor de lessen in de rest van de dag.

OSG Singelland, met vestigingen in Burgum, Drachten en Surhuisterveen, begint om 10 uur, net als RSG Simon Vestdijk in Harlingen en Franeker.

CSG Anna Maria van Schurman (AMS) in Franeker start om half tien; RSG Magister Alvinus in Sneek geeft de eerste drie lesuren vrij. Alle scholen raden leerlingen ouders aan morgenvroeg de berichtgeving op schoolsites en sociale media in de gaten te houden.

Speciaal onderwijs

In Drachten zijn de basisscholen voor speciaal onderwijs - De Rank en De Lanen - de hele woensdag nog gesloten. Dat geldt ook voor De Bolder en de scholen van Stichting Radius in Franeker, de Martenaskoalle in Bitgummole en De Monoliet in Leeuwarden.

Ook de mbo-scholen Friese Poort, Friesland College en Nordwin College hebben voorzorgsmaatregelen genomen. Bij het Friesland College vervallen alle lessen, als morgenochtend het KNMI opnieuw code rood afgeeft voor de provincie.

Bij code oranje wordt morgenochtend om half zeven aangegeven hoe laat de verschillende vestigingen open gaan. Op de vestigingen van Friese Poort in Friesland zijn studenten bij code rood in elk geval vrij tot tien uur. Zowel bij code rood als oranje volgt morgenochtend een nieuwsbericht over de (eventuele) aanvang van de lessen. Stagiairs moeten overleggen met het bedrijf waar zij stage lopen. Nordwin College geeft in elk geval de eerste twee uren vrij.

Piter Jelles gesloten

De vestigingen van OSG Sevenwolden - Heerenveen en Joure - hebben woensdag in elk geval de eerste twee lessen vrij. Woensdagochtend wordt om 8.00 uur beoordeeld hoe de rest van de dag er uitziet.

Alle 23 basisscholen van Proloog in Leeuwarden blijven woensdag dicht, net als onder meer de PCBO-scholen, De Caleidoscoop, de Thomasschool en de Sint Paulus in de Friese hoofdstad. Sinne Kinderopvang stelt bij een eventuele code rood op woensdag een deel van de locaties open. Bij code oranje of geel zijn alle locaties geopend.

OSG Piter Jelles, met vestigingen in Leeuwarden, Dokkum, Kollum en Sint Annaparochie blijft woensdag gesloten.

De NHL en Stenden in Leeuwarden blijven ook dicht.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement