Veel belangstelling op Vlieland voor woningen op voormalige schoollocatie

Er is op Vlieland grote belangstelling voor de 25 woningen die op de voormalige locatie van basisschool de Zeester worden gebouwd.

Het bouwplan leeft op het eiland, zo bleek vorige week tijdens een informatiebijeenkomst. Van de 25 nieuwe woningen zijn 19 bestemd voor de verhuur. Daarvan zijn er 12 beschikbaar voor mensen die afhankelijk zijn van huurtoeslag. De andere 7 hebben een huurprijs tot ongeveer 700 euro.

Zorggebouw en welzijnsgebouw

In opdracht van de gemeente worden ook 6 koopwoningen gebouwd. Over de prijzen en aannemer moet door burgemeester en wethouders nog een besluit worden genomen. De gemeente verwacht maximaal zes maanden nodig te hebben voor het vaststellen van een beeldkwaliteitsplan, wijzigingsplan en de behandeling van de omgevingsvergunning.

Bewoners van woonzorgcentrum Uiterton op Vlieland worden vanaf medio 2019 twee jaar ondergebracht in tijdelijke huisvesting. Het verouderde zorgcomplex wijkt voor 36 grondgebonden woningen, een zorggebouw met 7 studio’s en een welzijnsgebouw. De gemeente hoopt hiervan eind 2020 de deuren te kunnen openen.

Tijdelijke huisvesting

Er is voor gekozen om de bewoners die gebruik maken van de intramurale en een aantal mensen dat gebruik maakt van thuiszorg, onder te brengen in prefabwoningen op het grasveld naast het Twest Endt aan het einde van Dorpsstraat.

Andere bewoners kunnen terecht in vrijkomende huurwoningen van WoonFriesland. Na ingebruikname van het nieuwe complex wordt de tijdelijke bebouwing verwijderd.

Direct na verwijdering van de tijdelijke huisvesting zal het grasveld in de oorspronkelijke staat worden teruggebracht.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement