Vechtpartij tussen fans Heerenveen en Feyenoord in café in Woerden: drie personen naar ziekenhuis

Politie druk met vechtpartij voetbalsupporters in Woerden. FOTO EGBERTS MEDIA

De politie heeft zaterdagavond vijf aanhoudingen verricht na een vechtpartij in een café in Woerden. Tientallen voetbalsupporters van Heerenveen en Feyenoord raakten daar slaags.

Een groep Heerenveensupporters had zich aan het begin van de avond in het café Onze Vrienden aan de Havenstraat verzameld om de wedstrijd tussen Feyenoord en Heerenveen te kijken. Rond 20.15 uur diende zich een andere groep aan, die met een of meerdere auto’s het terras voor de kroeg opreed en naar binnen stormde.

Rake klappen

Eenmaal binnen brak er een vechtpartij uit tussen beide groepen die enkele minuten duurde. Daarbij werden over en weer rake klappen uitgedeeld. Op videobeelden van de vechtpartij die op internet circuleren, is te zien hoe een aantal betrokkenen bij het begin van de confrontatie meteen met barkrukken beginnen te gooien.

Een aantal personen raakte gewond. Drie van hen zijn in het ziekenhuis behandeld. Zij hoefden niet met een ambulance vervoerd te worden.

Politie zoekt meer getuigen vechtpartij

Toen de politie arriveerde, waren de belagers er volgens woordvoerder Remy van Berkesteijn al vandoor gegaan. Dankzij getuigen die de kentekens van de auto’s noteerden, kreeg de politie wel verdachten in beeld.

In Rotterdam werd later op de avond het nummerbord herkend van een auto waarvan de vijf inzittenden mogelijk betrokken waren geweest bij de vechtpartij. De politie heeft hen aangehouden en ingesloten voor verhoor. Ook de auto is in beslag genomen. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

,,We willen graag voor het onderzoek nog met meer getuigen in contact komen, ook met mensen die slachtoffer zijn geweest van de confrontatie’’, zegt Van Berkesteijn.

Lees ook | Defensief geschutter breekt SC Heerenveen op in De Kuip