Van gehaktbal tot milkshake: hoe je pepernoten het hele jaar kunt eten

De pepernoot zien we deze weken weer in schaaltjes op tafel, of als smakelijke pietenconfetti. Maar het minikoekje kan meer. Wie de pepernoot het jaar rond in de keuken gebruikt, zal versteld staan. Waar een klein nootje groot in kan zijn: twee liefhebbers aan het woord.

Het is een stralende herfstochtend in Leeuwarden, eind oktober. De stoomboot is pas ergens halverwege Spanje, maar in het knusse kookatelier De Kleyne Sint Jacob aan het Herenwaltje waart de geest van Sinterklaas al rond.

Registreer gratis en lees dit artikel

Heeft u al een account? Inloggen

Door op verzenden te klikken ga ik akkoord met de algemene voorwaarden en privacy statement

Na verzenden leest u direct verder

Gefelicteerd! U bent nu geregistreerd

U kunt met deze registratie elke maand 6 plus artikelen lezen.
We wensen u veel leesplezier.

Limiet bereikt

U heeft de limiet van 6 plusartikelen voor deze maand bereikt. Op de eerste dag van de volgende maand vullen we het tegoed weer aan. Of neem een abonnement voor onbeperkte toegang.

of koppel uw abonnement

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven