Van der Harst terug in raad Opsterland

De door Opsterlands Belang geroyeerde Dieko van der Harst keert terug in de gemeenteraad. Hij neemt zijn zetel weer in, maar niet bij Opsterlands Belang.

Daarmee verliest de coalitie van Opsterlands Belang, CDA en ChristenUnie zijn meerderheid in de raad. De drie hebben samen nog 10 van de 21 zetels. Het is nog niet duidelijk of de coalitie aan de macht kan blijven.

De afgelopen vier maanden meldde Van der Harst zich ziek, nadat Opsterlands Belang (OB) hem had geroyeerd. Het raadslid had een gerechtelijke veroordeling niet gemeld.

Voor de fractie van OB is een terugkeer van Van Der Harst niet aan de orde. Door het opeisen van zijn zetel laat het geroyeerde raadslid volgens de overige raadsleden zien dat hij zijn eigen belang boven het partijbelang stelt. Van der Harst geeft op de website van lokale krant Sa24 aan dat hij graag bij zijn vroegere partij wil terugkeren.

[firstName], je hebt net een artikel gelezen! Nu je hier toch bent, vragen we graag je aandacht voor het volgende:

Je hebt op dit moment een gratis account. En dat is natuurlijk prima. Je hebt daarmee toegang tot een belangrijk deel van het nieuws dat onze 100+ journalisten elke dag brengen, maar je mist nu wel veel. Zo kan je niet onbeperkt onze verdiepende LC+-artikelen lezen en heb je ook geen toegang tot onze digitale krant. Zonde natuurlijk! Daarom bieden we je graag een proefabonnement aan, zodat je kennis kan maken met alle interessante extra’s die je nu mist.

Onze LC+-artikelen bieden verdieping van het nieuws. Ook de extra's van de Leeuwarder Courant vallen onder LC+, zoals bijzondere columns en commentaren. Met trots gemaakt voor de lezers die willen weten hoe het écht zit. In tekst, foto en video leggen wij uit wat het nieuws betekent voor jou en jouw omgeving.

Bekijk proefabonnementen
Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement

Aanmelden LC-nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het belangrijkste nieuws