Vakantiegangers Gorredijk blijken slachtoffer in grotere zwendelzaak

Het gedupeerde echtpaar uit Gorredijk, dat zondag op vakantie ging naar Spanje en zijn auto toevertrouwde aan een parkeerhulp op Schiphol die vervolgens het huis van het paar ‘kaapte’, is niet het enige slachtoffer in deze zaak. De zwendel is omvangrijker.

Ook is duidelijk geworden dat de parkeerhulp, een man van 32 zonder vaste woon- of verblijfplaats, de auto van de Gordyksters zondag meteen heeft gebruikt voor een joyride van zo’n 600 kilometer.

Dat bleek na het aflezen van de dagteller van de wagen, die enkele dagen geleden bij het Ibis-hotel bij knooppunt Badhoevedorp is teruggevonden, vlakbij Schiphol. De tank van de auto was leeg.

Andere gestolen auto

Na het joyriden is de parkeerhulp met een vriendin (een vrouw van 30 uit de Filipijnen) in een andere gestolen auto naar Gorredijk gereden, om daar de woning over te nemen. Buren in het dorp herkenden de wagen niet.

Waarschijnlijk is de man zondagavond in het huis aan ‘t Leantsje getrokken. Maandagavond laat haalde de gewaarschuwde politie hem en zijn vriendin uit de woning, na een tip van een buurman. De twee hadden een kleine hoeveelheid drugs bij zich en maakten al volop gebruik van de voorzieningen in het huis.

Zaak is omvangrijker

De politie in Amsterdam doet inmiddels ook onderzoek in deze zaak. Want zoals het nu lijkt is die omvangrijker. De parkeerhulp en eventuele handlangers op Schiphol of elders hebben meerdere auto’s gebruikt en gestolen.

Deze auto’s zijn eveneens teruggevonden bij het Ibis-hotel bij knooppunt Badhoevedorp, zeggen getuigen. Om hoeveel auto’s het precies gaat, is onbekend.

De parkeerhulp van Schiphol had in Gorredijk meerdere autosleutels bij zich, zo meldden Friese agenten al. De politie Noord-Nederland heeft in deze zaak twee auto’s in beslag genomen, laat een woordvoerder weten.

Niks weg uit woning

Uit het huis hebben de parkeerhulp en zijn vriendin niks meegenomen, zoals het nu lijkt. De man zou sinds een week of drie bij de parkeerdienst (’valet parking’) bij Schiphol werken.

‘t Leantsje en omliggende straten vormen een vrij ruim en groen buurtje aan de oostkant van Gorredijk. Er staan veel vrijstaande bungalows. ‘t Leantsje zelf is een kronkelende straat.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement