VVD in actie voor vollere veerboten naar de Wadden

De buffetten zijn dicht. Mensen moeten zelf etenswaren en drinken meenemen aan boord van veerboot de Sier naar Ameland. FOTO JAN SPOELSTRA Foto: JanSpoelstra.nl

De Tweede Kamerfractie van de VVD wil dat het kabinet snel in actie komt voor vollere veerboten van en naar de Waddeneilanden.

De capaciteit moet omhoog, stellen Kamerleden Aukje de Vries en Erik Ziengs. Ze vragen naar een advies van het Outbreak Management Team (OMT), dat het kabinet geregeld adviseert over coronamaatregelen.

In de praktijk blijkt dat mensen hun reservering voor de accommodaties op de eilanden afzeggen omdat ze niet met de boot mee kunnen. ,,Het is een echte bottleneck’’, aldus de fractie in schriftelijke vragen aan de staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat.

De rederijen hebben al extra veren in de vaart. Eerder klopten de winkeliers van de eilanden aan de deur. Zij stellen dat de capaciteit tijdens de overtocht op zijn minst omhoog kan naar 60 procent.

De Tweede Kamerleden vinden dat de staatssecretaris alles in het werk moet stellen ,,om na het verloren voorseizoen, het hoogseizoen voor de Waddeneilanden positiever te doen zijn, en de capaciteit op de veerdiensten niet de beperkende factor te laten zijn’’.