Update: veel slachtoffers van gladheid in ziekenhuizen

De Friese ziekenhuizen hebben het druk met het behandelen van mensen met botbreuken of hoofdletsel. Ze kunnen de stroom goed aan. ,,Alle afdelingen beschikken over voldoende personeel'', aldus een woordvoerder.

In het MCL waren dinsdag omstreeks 14.30 uur veertig mensen met botbreuken en hoofdletsel behandeld. Bij Nij Smellinghe stond de teller op dat moment op twintig patiënten.

Tjongerschans in Heerenveen had eerder op de middag negen patiënten met botbreuken en hoofdwonden binnen.

Nij Smellinghe raadt patiënten die contact opnemen aan om thuis te blijven. ,,Dit in verband met de veiligheid en een lagere personeelsbezetting'', aldus het ziekenhuis. Bij de spoedeisende hulp waren aan het eind van de ochtend al twintig mensen met botbreuken en hoofdwonden.

De ziekenhuizen in Friesland kregen wel veel telefoontjes te verwerken van patiënten die vanwege de gladheid hun afspraak wilden afzeggen. Het MCL, Nij Smellinghe, Antonius en Tjongerschans draaien normale diensten. Alleen de poli fysiotherapie van Tjongerschans heeft zelf alle afspraken afgebeld.

Zorginstelling Alliade besloot vanmorgen al heel vroeg om het patientenvervoer helemaal stil te leggen. ,,Normaal gesproken vervoeren we dagelijks 1300 clienten, voornamelijk van Talant. Maar met het oog op de veiligheid van alle betrokkenen vonden we het onverantwoord vandaag'', aldus een woordvoerder.

Medewerkers van Alliade is gevraagd zoveel mogelijk bij locaties in hun eigen woonomgeving bij te springen.

Update 22.15: MCL heeft dinsdag in totaal 61 slachtoffers voor botbreuken en hoofdwonden behandeld. Nij Smellinghe 40, Tjongerschans 16 en Antonius 7.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement