Update: Steun partijleden voor Samsom

Tweede Kamerlid Lutz Jacobi noemt de uitspraken van Jacques Monasch in de Leeuwarder Courant over het lijsttrekkerschap van de PvdA 'net tûk'. Partijgenoten Dijsselbloem en Aboutaleb spraken zaterdag hun steun uit voor Samsom.

Volgens Jacobi brengen de uitspraken van Monasch meer verdeeldheid binnen de partij. Daar is de partij op dit moment niet bij gebaat. Jacobi reageerde voor de microfoon van Omrop Fryslân op de woorden van Monasch.

Monasch zei in het interview dat Samsom in zijn ogen niet de juiste man is om bij de volgende verkiezingen lijsttrekker te zijn van de PvdA.

Die woorden neemt hij niet terug, benadrukte hij zaterdagochtend toen hij op het partijcongres in Amersfoort arriveerde. De Sneker politicus zegt dat hij via appjes bovendien veel steun heeft gekregen.

'Verrassende zet'

De Rotterdamse burgemeester Aboutaleb, door Monasch opgeworpen als een goede kandidaat voor het lijsttrekkerschap, stelt dat de opvolging van Samsom niet aan de orde is.

,,Samson is een zeer intelligent man. Monasch is een bijzonder intelligente man. Iedereen mag zeggen wat hij wil zeggen'', sprak Aboutaleb. Hij noemde de zet van Monasch een verrassing. ,,Ik neem er kennis van."

Ook minister Dijsselbloem schaarde zich in Amersfoort achter Samsom. ,,Diederik moet blijven'', zei hij in het radioprogramma Kamerbreed.

De jubilerende PvdA heeft zaterdag een partijcongres in Amersfoort.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement