Update: KNMI schaalt af naar code geel

Het KNMI heeft code geel afgegeven voor Friesland. Eerder op dinsdag werd er juist nog opgeschaald naar code oranje. Het weerinstituut waarschuwde voor plaatselijke wateroverlast, mogelijke hagelbuien en windstoten.

De afgelopen dagen kregen Limburg, Zeeland en Noord-Brabant te maken met wateroverlast. Ook in Lemmer was er waterschade, bij Beachclub Lemmer.

,,In het zuiden en oosten worden de zwaarste buien verwacht. Plaatselijk valt met 80 tot 100 millimeter bijna anderhalf keer zoveel neerslag als normaal in de hele maand mei'', meldt Weeronline. ,,Bij buien is er bovendien kans op hagel, met hagelstenen van twee tot vier centimeter doorsnede. De buien verplaatsen zich nauwelijks. Hierdoor kan op de ene plek veel overlast ontstaan, terwijl het een paar kilometer verderop droog kan zijn.''

Het KNMI had voor bijna heel Nederland code oranje afgegeven. ,,Mijd open water en open gebied, schuil niet onder bomen", aldus het weerinstituut. Inmiddels geldt in het zuiden alweer code groen, voor de rest van Nederland is code geel nog van kracht.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement