Update: Eigenaar ontsnapte varkens Nieuwehorne meldt zich

Wandelaars in het bos bij Nieuwehorne kunnen dezer dagen zomaar oog in oog staan met een varken. In het bos lopen meerdere tamme varkens rond.

Hoe de dieren daar gekomen zijn, is voor boswachter Roel Vriesema een raadsel. ,,Ik wit net oft se dumpt binne. Mar dat moat hast wol, in bargeboer soe al lang op syk wêze. Dy wol se net ferwylderje litte.”

De afgelopen dagen zijn de beesten al meerdere keren gezien. ,,Minsken skrikke al. Je kuierje wat om en dan stiet der ynienen in baarch foar je.”

Volgens de boswachter kan de aanwezigheid van de varkens in het bos geen kwaad. ,,Se wrotte wat om, mar dat kin fierder gjin kwea, dat heart sa yn ’e natoer.” Toch wil hij graag in contact komen met de eigenaar. ,,Yn de fakânsjeperioade wurde faker bisten dumpt. En dat is net de bedoeling fansels.” Een oproepje op Twitter leverde nog geen reacties op. Mocht er helemaal geen respons op komen, dan worden de varkens gevangen.

Update 16:22: Dankzij het bericht op Twitter en de daaropvolgende media-aandacht heeft de eigenaar van de loslopende varkens zich gemeld. De twee dieren zijn ontsnapt bij een hobbyboer in Oudehorne, zo laat boswachter Roel Vriesema weten. De eigenaar bezint zich nu op een list om de varkens te vangen. ,,Dat is net maklik. Se binne aardich ferwyldere."

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement