Update: Automobilist dreigt met vuurwapen in Sint Annaparochie en Vrouwenparochie

In de Warmoesstraat in Sint Annaparochie en op de Hamerenweg onder Vrouwenparochie was het donderdag aan het eind van de avond behoorlijk onrustig. Hier vonden twee verkeersruzies plaats, veroorzaakt door één automobilist.

De automobilist, een man van 36 jaar uit een klein dorp in de gemeente Waadhoeke, heeft in beide plaatsen andere verkeersdeelnemers bedreigd. In ieder geval in Vrouwenparochie gebeurde dat met een vuurwapen of een voorwerp dat daar sterk op lijkt.

De 36-jarige man, die onder invloed was van drank of drugs of beide, reed slingerend over de weg. Hij kwam meerdere malen op de verkeerde weghelft. In beide dorpen wilden andere bestuurders hem daar op wijzen.

Vragen onbeantwoord

Er blijven nog enkele vragen onbeantwoord, laat politiewoordvoerder Anne van der Meer weten. Er zijn tot nu toe geen aanwijzingen dat er is geschoten. Zeker is dat er geen gewonden zijn gevallen.

De auto van de man werd leeg aangetroffen op de kruising van de Hamerenweg en de Sudhoekstermiddelweg onder Vrouwenparochie. De man zelf is uiteindelijk in Bitgum aangehouden, met een nat pak. Waarschijnlijk is hij naar Bitgum gelopen.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement