Uitgeprocedeerde Afghaanse Maedeh Rahimi mag toch in Nederland blijven

De 22-jarige Afghaanse Maedeh Rahimi heeft na zeven jaar een verblijfsvergunning gekregen. Zij heeft lange tijd in het azc in Burgum gewoond en haalde veelvuldig de media.

Het verhaal van Rahimi, die afgelopen zomer verhuisde naar een azc in het Brabantse Oisterwijk, was enigszins vergelijkbaar met dat van de Armeense kinderen Lili en Howick, die zaterdag te horen kregen dat zij in Nederland mogen blijven. Met de kanttekening dat Afghanistan wordt gezien als minder veilig land dan Armenië.

Uitgeprocedeerd: 'Tientallen als Lili en Howick in Friesland'
Lees verder

Maedeh Rahimi is de oudste dochter van het Afghaanse gezin Rahimi. Zij wist het afgelopen jaar veelvuldig de media te halen, omdat zij in de race was voor de titel ‘Landelijk ambassadeur van het mbo’. Rahimi won net niet.

Uitzetting

Ook het gezin Rahimi was al een aantal jaar uitgeprocedeerd. En net als Lili en Howick hing het gezin uitzetting boven het hoofd. Het hele gezin mag blijven, blijkt nu.

In 2015 werd de asielaanvraag van het gezin afgewezen. Sinds die tijd liepen de gezinsleden het risico om uitgezet te worden naar Afghanistan. Afgelopen zomer, na de tragische dood van de broer van Maedeh - Meesam, die verdronk in het Prinses Margrietkanaal - verhuisde het gezin naar Oisterwijk.

Maedeh Rahimi is erg blij met het nieuws: ,,Dit is het moment waar we al zeven jaar op wachten. Nu kunnen we weer rustig ademhalen.''

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement