Twee keer zoveel bezoekers op Oldehove Leeuwarden

De Leeuwarder Oldehove heeft dit jaar een topjaar beleefd. Er kwamen dit jaar 65.000 mensen naar de zestiende-eeuwse scheve toren: meer dan twee keer zoveel als vorig jaar.

Het drijvende paviljoen Liwwadders in de Prinsentuin kreeg 40.000 mensen op bezoek, zo meldt het Historisch Centrum Leeuwarden (HCL).

Overuren

De hoge bezoekersaantallen werden veroorzaakt door de Culturele Hoofdstad, maar ook doordat de dertig torenwachters en andere vrijwilligers veel meer uren maakten. De Oldehove kon hierdoor veel vaker open dan in eerdere jaren.

Koude maanden

Het Pier Pandermuseum ontving dit jaar 4500 belangstellenden. In het Historisch Centrum zelf zijn dit jaar al 31.000 mensen geweest, zo’n 33 procent meer dan vorig jaar. Dit zal nog hoger worden, omdat het in de winter ook open is. Dit geldt niet voor de Oldehove, die in de koude maanden meestal gesloten is.

Stadswandelingen verdriedubbeld

,,Het aantal via het HCL geregelde stadswandelingen is in vergelijking met vorig jaar meer dan verdriedubbeld. Eind oktober stond de teller op ruim 800 groepen met ongeveer 12.000 deelnemers.’’ De rondleidingen gaan ook de komende tijd normaal door.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement