Twee doden bij brand Drachten; zeven mensen naar ziekenhuis

FOTO JILMER POSTMA

Bij een felle uitslaande brand in Drachten zijn donderdagmorgen twee mensen om het leven gekomen. Zeven mensen zijn uit voorzorg door de ambulance naar het ziekenuis gebracht omdat ze rook in hadden geademd.

De brand brak rond drie uur uit in een rijtjeshuis aan Handwerkerszijde in Drachten. De brandweer schaalde bij aankomst onmiddellijk op tot grote brand.

Twee personen zaten toen op het dak, in een poging aan het vuur te ontkomen. Nog eens vijf mensen wisten uit de woning te ontkomen. Korpsen uit Drachten, Beetsterzwaag, Surhuisterveen en Ureterp bestreden het vuur.

De politie is na het doven van het vuur begonnen aan een onderzoek naar de oorzaak van de brand. Daarvoor worden forensische experts die gespecialiseerd zijn in brand ingeschakeld.

Gegevens over de identiteit van de slachtoffers worden later bekendgemaakt door de politie. Op het moment van uitbreken van de brand waren negen mensen in de woning. Het is niet bekend of zij ook allen bewoner zijn.

Burgemeester

Burgemeester Tom van Mourik van Smallingerland heeft zijn vakantie in Duitsland donderdag afgebroken en keert terug naar Nederland.