Tv-maker Aart Staartjes op 81-jarige leeftijd overleden

Aart Staartjes is zondag op 81-jarige leeftijd overleden aan zijn verwondingen van een ernstig ongeluk. De Sesamstraat-acteur werd vrijdag met spoed naar het ziekenhuis gebracht na een botsing in Leeuwarden.

Afgelopen vrijdag botsten een auto en brommobiel in Leeuwarden tegen elkaar op. Meerdere hulpdiensten arriveerden om hulp te bieden, ook de traumahelikopter werd ingeschakeld.

Staartjes carrière begon in 1957, toen hij samen met Eric Herfst en zijn andere vriend Ben Rowold een pantomimegezelschap vormde, genaamd Pantalon. Hij volgde later een studie aan de toneelschool en was in die tijd al te zien op televisie.

Hij werd bij het grote publiek bekend door zijn rol als Meneer Aart in Sesamstraat. Hij speelde in de kinderserie een lichtelijk norse figuur en mopperde vaak op dieren uit de serie als Tommie, Ieniemienie, Purk en Pino. Staartjes woonde al enkele jaren in Dronryp.

Lees ook | Aart Staartjes (81) met spoed naar ziekenhuis na auto-ongeluk in Leeuwarden

[firstName], je hebt net een artikel gelezen! Nu je hier toch bent, vragen we graag je aandacht voor het volgende:

Je hebt op dit moment een gratis account. En dat is natuurlijk prima. Je hebt daarmee toegang tot een belangrijk deel van het nieuws dat onze 100+ journalisten elke dag brengen, maar je mist nu wel veel. Zo kan je niet onbeperkt onze verdiepende PREMIUM-artikelen lezen en heb je ook geen toegang tot onze digitale krant. Zonde natuurlijk! Daarom bieden we je graag een proefabonnement aan, zodat je kennis kan maken met alle interessante extra’s die je nu mist.

Onze PREMIUM-artikelen bieden verdieping van het nieuws. Ook de extra's van de Leeuwarder Courant vallen onder PREMIUM, zoals bijzondere columns en commentaren. Met trots gemaakt voor de lezers die willen weten hoe het écht zit. In tekst, foto en video leggen wij uit wat het nieuws betekent voor jou en jouw omgeving.

Bekijk proefabonnementen
Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement