Trein rijdt Thialf voorbij, wel bussen

Het is een terugkerende ergernis onder schaatsfans: de NS die treinstation Heerenveen IJsstadion voorbij raast. Ook dit weekeinde, tijdens het NK allround en de NK sprint, stopt de NS niet nabij Thialf.

Wel heeft busvervoerder Qbuzz, onderdeel van NS, geleerd van vorig jaar: ze komen met een pendeldienst. Voor 2 euro worden schaatsfans van station naar stadion gebracht en weer terug.

Vorig jaar dreigde ook een lange wandeling voor honderden schaatsliefhebbers. Ingrijpen door Heerenveens burgemeester Tjeerd van der Zwan voorkwam het loopje op het laatste moment. Hij belde met Arriva-driecteur Anne Hettinga, die het weekeinde gratis bussen liet rijden tussen station en stadion.

Qbuzz ondernam toen geen actie, Arriva sprong in het gat. Een woordvoerder van de NS, december 2014 tijdens het NK allround tegen de Leeuwarder Courant: ,,Het is voor ons een enorme kostenpost om dit ijsstadionstation voor twee dagen te openen. Er zijn geen ov-chippalen, geen personeel, geen verlichting. Per dag kost dat al gauw 5000 euro. Als er maar een paar honderd mensen in- en uitstappen kan dat niet uit.''

http://qbuzz.nl/Friesland/plan-mijn-reis/actueel/nk-allroundsprint

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement