Transportbedrijf gaat Haadwei testen

Op verzoek van wethouder Kees Wielstra van Dantumadiel gaat een transportbedrijf de Haadwei in Damwâld testen. Dit naar aanleiding van klachten.

Wielstra reageert hiermee op de brandbrief van Gemeentebelangen Dantumadiel, die maatregelen eist vanwege de veiligheid. Het testen van de weg spitst zich toe op het kruispunt Haadwei-Conradi Veenlandstrjitte. Daar staan sinds vorige week piramidevormige elementen op de hoeken, die volgens Gemeentebelangen weggehaald moeten. Ze zouden het vrachtverkeer naar het bedrijventerrein belemmeren.

De situatie was al gesimuleerd, vertelt Wielstra, door te testen met een vrachtwagen met oplegger. Toen ging het goed. Omdat er meerdere signalen zijn dat de doorstroming van het vrachtverkeer niet optimaal is, wordt er nogmaals naar gekeken. Blijken er problemen te zijn, dan worden de piramides verplaatst of weggehaald.

Wielstra denkt dat de weggebruikers moeten wennen aan het principe van ‘shared space’. ,,Men moet respect voor elkaar tonen, want er zijn geen verkeersborden of haaientanden meer.’’ Over een half jaar wordt er geëvalueerd en volgen aanpassingen, als dat nodig is.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement