Transfer Piet Paulusma van de baan: weerman is te duur voor Omroep Max

Slecht nieuws voor iedereen die hoopte weerman Piet Paulusma na zijn vertrek bij SBS6 op een andere zender ‘Oant Moarn’ te horen zeggen. Een transfer naar Omroep MAX was in de maak, maar een definitieve overstap lijkt zeer onwaarschijnlijk. De simpele reden: geld.

Omroepbaas Jan Slagter kondigde in februari aan gesprekken te voeren met het weericoon uit Harlingen om te kijken of hij bij MAX op radio en televisie weerberichten wil verzorgen. Die wil is er zeker. Echter: ,,Het geld dat wij hebben bij Omroep MAX en wat Paulusma vraagt, ligt te ver uit elkaar."

Vaste rol

Slagter, die geen bedragen wil noemen, had onder meer een vaste rol voor Paulusma in het middagprogramma Tijd Voor MAX met Sybrand Niessen en Martine van Os in gedachten. ,,Ik acht de kans klein dat we nu nog tot een overeenkomst komen. Heel spijtig, want ik had hem graag bij ons gezien."

Lees ook: Piet Paulusma na 23 jaar gedwongen weg als weerman bij SBS6

Piet Paulusma (62) kreeg te horen dat SBS6 na 23 jaar zijn contract als weerman niet meer verlengt. Eigenaar Talpa (van John de Mol) wil een ander soort weerberichten gaan verzorgen. Hiervoor zijn RTL-weerman Dennis Wilt en -vrouw Amara Onwuka aangetrokken.

Vertrek niet Paulusma's keuze

De samenwerking met Paulusma is volgens de zender in goed overleg beëindigd. De weerman zelf stelde echter al snel dat het aanstaande vertrek niet zijn keuze was. Hij liet weten vrede te hebben met het besluit, maar het wel jammer te vinden. ,,Ik had liever de 25 jaar volgemaakt." Ook SBS6-coryfee Rob Geus is niet langer welkom bij de voormalige ‘campingzender’.

Lees ook: 23 jaar Piets Weer op SBS: 2,3 miljoen kilometer door Nederland voor bijna 20.000 weerberichten

[firstName], je hebt net een artikel gelezen! Nu je hier toch bent, vragen we graag je aandacht voor het volgende:

Je hebt op dit moment een gratis account. En dat is natuurlijk prima. Je hebt daarmee toegang tot een belangrijk deel van het nieuws dat onze 100+ journalisten elke dag brengen, maar je mist nu wel veel. Zo kan je niet onbeperkt onze verdiepende LC+-artikelen lezen en heb je ook geen toegang tot onze digitale krant. Zonde natuurlijk! Daarom bieden we je graag een proefabonnement aan, zodat je kennis kan maken met alle interessante extra’s die je nu mist.

Onze LC+-artikelen bieden verdieping van het nieuws. Ook de extra's van de Leeuwarder Courant vallen onder LC+, zoals bijzondere columns en commentaren. Met trots gemaakt voor de lezers die willen weten hoe het écht zit. In tekst, foto en video leggen wij uit wat het nieuws betekent voor jou en jouw omgeving.

Bekijk proefabonnementen
Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement

Aanmelden LC-nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het belangrijkste nieuws