Top Dutch gunt klus aan ander, Tres Heerenveen haakt ontgoocheld af

Tres Internet in Heerenveen is ontgoocheld vertrokken uit het Top Dutch-team, de club die bedrijvigheid naar Friesland, Groningen en Drenthe moet lokken.

,,Ik heb er ongelooflijk veel tijd in zitten, maar achteraf gezien alleen maar in verkeerde dingen’’, verklaart Tres-directeur Chris van der Voorn. Hij stelt dat zijn bureau weliswaar in theorie een belangrijke rol binnen het vierkoppige team had, maar dat hij daar in de praktijk weinig voor terugzag.

Tres zou de online-campagne doen, maar die werd onlangs uitbesteed aan een Groningse concurrent. De scheuring komt niet helemaal als een verrassing. Binnen het team is al sinds de zomer heibel. Een adviseur probeert de partijen bijeen te houden.

Groene chemie

Top Dutch werd opgericht om de Amerikaanse automaker Tesla over te halen een gigafabriek voor accu’s te bouwen in de Eemshaven. Onderwijl is de campagne verbreed tot groene chemie, waarbij de drie provincies zichzelf in de kijker spelen met de chemieclusters in Delfzijl en Emmen en met grondstoffen zoals aardappelen en melk in Friesland.

De mediastrategie gaat om. ,,Tot nu toe waren we vooral zenders van nieuws. Nu gaan we actief monitoren wat er wereldwijd wordt besproken over groene chemie. En dan gaan we actief meediscussiëren en onze netwerken inzetten. Zodat het op zeker moment logisch is dat je aan Noord-Nederland denkt als je het over groene chemie hebt’’, aldus de Groningse gedeputeerde Patrick Brouns, opdrachtgever van het uitvoerende team van Top Dutch.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement