Top 5 van 2015 op LC.nl

Het bestgelezen artikel het aflopen jaar op deze website was de berichtgeving over de vrijwel onuitwasbare verf die tijdens de Crazy Color Run werd gebruikt in Hempens-Tearns.

Het massale geklaag over de gebruikte verf, vooral op Facebook, leverde op zondagavond 26 juni een enorme stroom bezoekers op.

Met minder dan de helft van het aantal lezers van het Color Run-artikel, maar toch goed voor de tweede plek in deze top 5 is de brand die dierenopvang Norma's Universum in de as legde op zondag 7 juni. Norma heeft dankzij vele gulle giften inmiddels een nieuw onderkomen gevonden in Noordhorn.

Haatzaaiend reageren op internet is niet zonder consequenties. Dat ondervonden ongeveer twintig Friese Facebookers. Zij kregen in oktober bezoek van politie-teamchef Naomi Hoekstra en wijkagent Willem Feenstra.

Na een zoektocht van dagen in Kootstertille en Sneek, buurtonderzoek en dramatische oproepen van zijn familie kwam op 18 februari het trieste bericht dat het stoffelijk overschot van de vermiste Gert-Jan Luimstra aan de Grienedyk bij Houkepoort in Sneek was gevonden.

Meer droevig nieuws dat door veel mensen werd gelezen, was het ongeval op de N34 ter hoogte van de rotonde bij Gieten op vrijdag 23 januari, waarbij een 42-jarige kraanchauffeur van Kielstra waarschijnlijk door onwelwording het voertuig in een aarden wal boorde.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement