Tony Dirne, welbespraakte Brabander in Oosterbierum

Tony Dirne is niet schathemeltjerijk. En nee, hij zit ook niet verpauperd weggedoken in Friesland. De voormalig filmmaker, muziekproducer en bewerker van tekenfilms woont helemaal happy in de pastorie van Oosterbierum. Een Brabander tussen de Friezen. Met een stadspark als tuin.

Af en toe een verwaaide parachutist in de tuin aantreffen is nog tot daar aan toe. Maar die ‘grote luchtflippers’ op 800 meter hoogte boven de heg deden Tony Dirne de knoop doorhakken. ,,We gaan weg uit Lelystad’’, zei hij tegen echtgenote Josée. En het was vooral voor haar, die verhuizing. Want ze heeft ernstig last van astma en dat werd er bepaald niet beter op met al dat fijnstof door het aanzwellende luchtverkeer zo vlakbij. En nu wonen ze in de voormalige pastorie van Oosterbierum. Die stond immers leeg, zei een cafébezoeker in Minnertsga.

Registreer gratis en lees dit artikel

Heeft u al een account? Inloggen

Door op verzenden te klikken ga ik akkoord met de algemene voorwaarden en privacy statement

Na verzenden leest u direct verder

Gefelicteerd! U bent nu geregistreerd

U kunt met deze registratie elke maand 6 plus artikelen lezen.
We wensen u veel leesplezier.

Limiet bereikt

U heeft de limiet van 6 plusartikelen voor deze maand bereikt. Op de eerste dag van de volgende maand vullen we het tegoed weer aan. Of neem een abonnement voor onbeperkte toegang.

of koppel uw abonnement

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven