'Tommy' en hoe het in de wereld gaat

Een iepenloftspul? Meedoen aan de Gouden Gurbes? Liever niet, vindt Rieneke de Haan, regisseur en producent. Vanwege het grote aandeel van professionals (Theun Plantinga speelt de titelrol), en vanwege de ontstaansgeschiedenis. ,,Sûnder LF2018 wie dit nea bard”, zegt De Haan. Met Rudolf Valkema, al jaren geobsedeerd door rockopera Tommy van de Britse rockgroep The Who, stond zij aan de wieg van dit initiatief. En nu, in 2018 en met de bijbehorende fondsen, kan het. Het speelt ‘op ‘e Jouwer’ maar de recente geopolitieke chaos resoneert mee. ,,Tommy hat foar my in rau rantsje, dat moast it wol hâlde.”

Tommy leverde destijds vier plaatkanten vol opwinding, gevolgd door een musicalversie en een film (met Elton John en Tina Turner). Het is het verhaal van een ‘flipperkening’, doof, stom en blind geworden nadat hij meemaakte hoe zijn doodgewaande, maar toch teruggekeerde vader de nieuwe minnaar van zijn moeder vermoordde. Maar flipperen kon hij.

Registreer gratis en lees dit artikel

Heeft u al een account? Inloggen

Door op verzenden te klikken ga ik akkoord met de algemene voorwaarden en privacy statement

Na verzenden leest u direct verder

Gefelicteerd! U bent nu geregistreerd

U kunt met deze registratie elke maand 6 plus artikelen lezen.
We wensen u veel leesplezier.

Limiet bereikt

U heeft de limiet van 6 plusartikelen voor deze maand bereikt. Op de eerste dag van de volgende maand vullen we het tegoed weer aan. Of neem een abonnement voor onbeperkte toegang.

of koppel uw abonnement

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement