Tjalling van der Goot legt verdediging van verdachte moord Derk Wiersum neer

Tjalling van der Goot. FOTO ANP/BAS CZERWINSKI

Advocaat Tjalling van der Goot heeft de verdediging van zijn 36-jarige cliënt, de verdachte van de moord op Derk Wiersum, neergelegd.

Waarom hij tot dit besluit is gekomen, wil hij niet zeggen. ,,Ik ha in fertrouwensrelaasje mei myn kliïnt en ek in beropsgeheim. Dêrom kin ik der neat oer sizze.’‘

Baksteen

Het heeft volgens hem in ieder geval niets te maken met de baksteen die het afgelopen weekend door het ruit ging bij advocatenkantoor Anker & Anker, aan de Ossekop in Leeuwarden. Dat gebeurde in de nacht van zaterdag op zondag. Een buurman heeft een plakkaat voor de ruit gedaan. Het kantoor gaat aangifte doen.

,,Wy hoopje dat de dieder op byld stiet en werkenber is’‘, zegt Van der Goot. Volgens hem kan het om een dronkemansactie gaan of mogelijk een verward persoon. ,,Dan is it ferfelend. Mar as it tsjin ús kantoar rjochte is, dan moatte wy ús soargen meitsje. Wy moatte earst mar ris útsykje wêr dit wei komt.’‘ Het kantoor, in de binnenstad van Leeuwarden, heeft wel vaker te maken gehad met vandalisme.

loading

Je kunt deze onderwerpen volgen
Friesland