Tijgers ontsnapt bij roofdierenopvang Nijeberkoop

In Nijeberkoop zijn zaterdag twee tijgers ontsnapt uit tijgeropvang Felida.

Politieagenten en een dierenarts met een verdovingsgeweer waren op zoek naar dieren. Ook de politiehelikopter zocht mee. Wijkagent Jan Graafstra meldt dat beide dieren onder narcose gebracht zijn. Er wordt gecontroleerd of de dieren ook daadwerkelijk diep slapen, daarna gaan ze terug naar hun hok. Volgens Graafstra is de zaak inmiddels onder controle.

De buurtbewoners zijn intussen op de hoogte gebracht.

Volgens de persvoorlichter van de politie is er een dierenarts ter plaatse. ,,Het eerste wat we hebben gedaan, is dat we omwonenden van de opvang hebben gewaarschuwd. Of mensen mogelijk gevaar lopen? Dat weet ik niet."

,,Ik kan verder nu nog niets zeggen over de procedure waarmee we de tijgers terug naar de opvang proberen te krijgen."

Bosrijk gebied

De tijgers lopen in een landelijk, bosrijk gebied. Een dierenarts probeert de beesten momenteel te verdoven.

,,We zijn met 7 politie-eenheden uitgerukt", vertelt een agent ter plaatse. ,,Daarnaast zijn hondengeleiders en een ambulance aanwezig."

Volgens de agent lopen omwonenden geen gevaar. ,,Niet als men ons advies opvolgt en binnen blijft."

Omheining

Het is nog onduidelijk hoe de tijgers uit hun hokken konden ontsnappen. Mogelijk stond er een hek open. Volgens de laatste berichten lopen de dieren nog op het terrein van Felida. ,,Maar die omheining is niet stevig genoeg om de tijgers binnen te houden."

Nagenoeg elke tijger die in Felida zit, is in Europa geboren. Ze zijn onder meer afkomstig van circussen, dierentuinen of rijke particulieren.

De pers en omstanders worden op ongeveer 300 meter afstand van de zoekactie gehouden. Straten zijn afgezet. Een helilkopter cirkelt nog over het terrein.

Verdovingsgeweer

Rond 12.00 uur is een van de twee tijgers neergeschoten met een verdovingsgeweer. Men wacht het effect hiervan af, voordat over wordt gegaan op een nieuwe actie.

De dierenarts is rond 12.50 nog steeds bezig om de dieren te verdoven. Het eerste verdovingsschot had niet de gehoopte uitwerking.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement