Tijdelijke ‘vuurtoren’ in koepel Rabobank

De koepel van de Rabobank stond de afgelopen weken in het licht, met blauwwitte kerstlampjes. foto niels westra

De koepel van de Rabobankvestiging in Leeuwarden wordt het komende jaar een soort vuurtoren of lichtbaken, in het kader van LF 2018.

De Friese Rabobanken zijn tezamen businesspartner van Culturele Hoofdstad en willen dat in 2018 onder meer met het project ‘Vuurtoren’ laten zien. Het voorlopige plan is dat de koepel bij avond verlicht is en een bewegend licht in de koepel een vuurtoren simuleert.

Ook kan het logo van de Rabobank geprojecteerd worden, of kan er aandacht gevraagd worden voor een van de tien 2018-projecten die de Rabo sponsort, zoals de Mata-Hari-tentoonstelling in het Fries Museum, Under de Toer -voorstellingen in Friese kerken, de Tall ships race in Harlingen en Potatoes go wild op het Bildt. Aan de Zaailandkant van het bankgebouw is een led-scherm gepland, waarop overdag reclame-uitingen te zien zijn.

Er is een vergunning aangevraagd bij de gemeente. De hoop is dat het project in het openingsweekeinde van 2018 kan beginnen. De koepel stond de afgelopen weken ook al in het licht, met blauwwitte kerstlampjes. ,,Dat is niets vergeleken bij wat we nu willen doen’’, aldus een woordvoerder van Rabobank Leeuwarden-Noordwest Friesland.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Friesland
Culturele Hoofdstad