Thierry Baudet ruziet met weerman Gerrit Hiemstra: ‘Deze man zou moeten worden ontslagen’

Fractievoorzitter Thierry Baudet van Forum voor Democratie had het woensdag op Twitter aan de stok met NOS-weerman Gerrit Hiemstra.

De Friese weerman, geboren in Drachten en opgegroeid in Sumar, en het Kamerlid voerden een korte maar felle discussie over het klimaat.

Baudet eindigde de discussie woensdagavond even na half twaalf met de zin ‘Deze man zou moeten worden ontslagen’. Inmiddels heeft hij deze tweet verwijderd.

Film van Gore

Het begon eerder op de dag met een bericht van Baudet, die stelde: ‘Die film van Gore slaat echt werkelijk helemaal nergens op. Er is geen toename in extreme weersomstandigheden. Het klimaat warmt veel minder op dan altijd voorspeld. Meer CO2 heeft geweldig positief effect op plantengroei. Smog in India heeft niets met CO2 te maken.’

Hiemstra reageerde hierop met: ‘Eén tweet met 4 keer onzin. Wie kan hier overheen?’ Even later schreef de weerman ‘slechts niet-onderbouwde stellingen’ te zien ‘van de kant van meneer Baudet’ en beëindigde hij de discussie. Later pleitte Baudet dus voor het ontslag van Hiemstra.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement