Terugkijken: Wetenschapscafé over smartphoneverslaving

Het Wetenschapscafé van RUG/Campus Fryslân ging dinsdagavond 5 februari over de Fear of Missing Out, de wetenschap achter smartphoneverslaving. Sprekers: Dr. Regina van den Eijnden, universitair hoofddocent bij de Universiteit van Utrecht (smartphoneverslaving) en Tijs Portegies, junior researcher bij het lectoraat Crossmedia Business aan de Hogeschool Utrecht (FoMO).

Hoe bevrijden we ons van die verdraaide smartphone, die ons als een onweerstaanbare Sirene verleidt?

Dat is de vraag die centraal stond tijdens het Wetenschapscafé georganiseerd door Campus Fryslân van de Rijksuniversiteit Groningen.

Tijs Portegies (26) is een van de sprekers. Hij is expert op het gebied van the fear of missing out (FoMO), de angst om iets te missen.

Lees ook: Hoe blijf je uit de greep van je smartphone?

Psychologe Regina van den Eijnden is de andere spreker in het Wetenschapscafé. Zij is betrokken bij het project Digital Youth van de Universiteit van Utrecht, dat onderzoek doet naar problematisch gebruik van sociale media en games.

De belangstelling voor het onderwerp is groot: alle beschikbare kaarten vlogen weg. Voor het eerst werd het Wetenschapscafé daarom uitgezonden via een livestream.

App-bezoekers klikken hier om de uitzending terug te kijken

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement