Terrassen in heel Friesland gingen weer open, zo zag dat eruit

In Bolsward was het gezellig druk op het Martkplein. Vanaf het plein was op een scherm te zien hoe de Elfstedentocht virtueel gefietst werd. Op de voorgrond genieten Arjan Terpstra, Auke Velting, Hans van der Weide en Arjen Bonga van een pauze tijdens hun fietstocht. FOTO NIELS DE VRIES

Redelijk druk, maar zeker niet overvol, zo is de situatie op de terrassen in Friesland het beste te beschrijven op de dag dat de terrassen weer open mochten. De meeste terrassen zaten wel vol, maar rijen om een plaatsje te bemachtigen stonden er zeker niet.

In Bolsward, waar normaal op pinkstermaandag de Fietselfstedentocht was gestart en geëindigd, was het druk op het terras. Het is niets bij hoe druk het normaal op deze dag in de stad was geweest, maar op het Marktplein zat het terras redelijk vol. En ook fietsers, om even in de elfstedensferen te blijven, stopten af en toe op het plein voor een pauze.

Strandpaviljoen de Walvis op Terschelling had de deuren pas net geopend of het zat er al vol met vakantiegangers. Een voordeel van het paviljoen is dat mensen in het gras konden zitten als het terras vol zat.

Bij poffertjeshuis De Lickebaert in Oost-Vlieland zat het terras niet vol, maar was het wel gezellig druk. Anders was het bij de Paradisobar in Kollum, waar speciaal een grote partytent neergezet was waar de gasten onder konden zitten. Van die mogelijkheid werd gretig gebruik gemaakt.

En bij ‘het nieuwe normaal’ hoort inchecken op het terras. Bekijk in onderstaand filmpje hoe dat er bij Speciaalbiercafé De Markies in Leeuwarden uitziet.

loading

De nieuwe vaste looprichtingen zorgden op de Nieuwestad in Leeuwarden niet voor problemen in combinatie met de terrassen. Bovendien lijkt het in de stad rustiger te zijn dan bijvoorbeeld Hemelvaart. Langs de hele waterkant stonden tafeltjes.

loading

loading

loading

loading

loading

loading

loading

loading