Ternaard oppermachtig op Gouden Spiker Festival

Op het 23ste Gouden Spiker Festival voor brassbands in Ureterp pakte Euphonia Ternaard onder leiding van Chris van der Veen afgelopen weekend de gouden spikerbokaal voor het beste totaalprogramma en verplichte werk.

Dit jaar schreef Leeuwarder componist Geert Jan Kroon zijn Saint Lambert voor de vierde divisie. Op genoemde onderdelen eindigde Soli Deo Gloria De Tike van de zeven deelnemers als tweede.

Bij de wedstrijd in de derde divisie werden de prijzen verdeeld door Greidebrass Spannum en brassband Opsterland Frieschepalen. De eerste werd tot winnaar uitgeroepen op het totaalbeeld, de tweede ging aan de haal met de trofee voor het beste verplichte werk Dublin Pictures.

De Eendracht Marrum mocht zich in de vijfde afdeling de beste noemen in een competitie met Hallelujah Drachtstercompagnie. Dertien ensembles schreven zich in voor de festivaldivisie. De 35 leden van het koperensemble De Wâldsang Buitenpost wonnen de gouden spiker voor jong Soli Deo Gloria Rinsumageest.

De slagwerksectie van de zilveren prijswinnaar won daarnaast ook de staande ovatie award. De aanmoedigingsprijs ging naar de zeven muzikanten van De Bazuin Triemen Westergeest. In totaal deden 26 orkesten mee.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement