Teleurstelling bij slachtoffer hondenhandelaren: 'In elk beest klopt een hartje'

Tiny Kolk, mede-eigenaar van hond Quinta, is teleurgesteld in de Leeuwarder rechtbank, die twee illegale hondenhandelaren donderdag veroordeelde tot werkstraffen.

Tiny Kolk, mede-eigenaar van hond Quinta, is teleurgesteld in de Leeuwarder rechtbank, die twee illegale hondenhandelaren donderdag veroordeelde tot werkstraffen.

Geen cel maar werkstraffen voor malafide hondenhandelaren
Lees verder

Kolk kocht haar hond eind 2016 bij de handelaren uit Drachten (21) en Leeuwarden (26). De jongste verdachte haalde eind 2016 het nieuws omdat de politie in een loods, die hij huurde aan de Grândyk in Holwerd, negen pups en zestien volwassen honden aantrof in hun eigen uitwerpselen. In een vriezer vonden de agenten 23 dode honden en vier dode konijnen.

Ook de hond van Kolk werd direct ziek. ,,Het gaat nu al iets beter. Ze is op dieetvoer, maar blijft mager en moet haar krachten zien terug te krijgen'', stelt Kolk. ,,Je moet haar niet achter in een donkere auto zetten, daar heeft ze een trauma aan overgehouden.''

De honden die de handelaren hadden, werden veel in donkere ruimtes gehouden en vervoerd. Kolk, die samen met haar man Rob actief is op de dierenambulance, is teleurgesteld in de uitspraak. ,,Mensen die dieren mishandelen of misbruiken, moeten een celstraf krijgen, en een hoge boete. En ze mogen nooit weer beesten hebben. In elk beest klopt een hartje.''

Gebruikers van de app klikken hier voor de video

Volg rechtbankverslaggever André Horjus op Twitter

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement