Tbs en dwangverpleging na neersteken vader

Tbs en dwangverpleging eiste de officier van justitie Roelof de Graaf vrijdag tegen een 39-jarige Drachtster die zijn vader bijna van het leven had beroofd.

Op 11 maart stak de verdachte, afkomstig uit Georgië, zijn vader met een keukenmes in de rug. Die hield er een flinke snijwond en een klaplong aan over. Dat hij het heeft overleefd is een wonder, aldus officier van justitie De Graaf.

Een psycholoog en een psychiater van de reclassering constateerden dat de man ontoerekeningsvatbaar was. Hij had last gehad van een psychose, voortkomend uit schizofrenie. Daarom wil de officier hem geen straf opleggen, maar de maatschappij wel tegen hem beschermen.

Ter zitting verklaarde de verdachte dat hij boos was omdat zijn ouders er steeds op aandrongen dat hij zijn medicijnen moest slikken nadat dit opnieuw was afgesproken bij de GGZ in Drachten.

Eerder had zijn moeder hem gewezen op de bijwerkingen. In overleg met de huisarts werd toen besloten eerst met de medicijnen te stoppen.

De verdachte stelde vrijdag dat hij zelf geen psychische problemen zag en dat hij ook niet van plan was om weer medicijnen te gaan slikken. Wel bleek hij open te staan voor opname en behandeling.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement