Tatiana Pratley gaat Tryater leiden

Tatiana Pratley.

Theatermaakster Tatiana Pratley gaat vanaf augustus 2020 Tryater leiden. Zij volgt de huidige artistiek leider Ira Judkovskaja op.

Pratley, die wortels heeft in Friesland, Engeland, Polen en Frankrijk, is ondanks haar jonge leeftijd (33) voor het Tryater-publiek een oude bekende.

Ze startte haar theaterloopbaan bij Meeuw Jonge Theatermakers in Leeuwarden en studeerde in 2012 af aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Bij Tryater volgde ze een vierjarig talentontwikkelingstraject.

Opening LF2018

De afgelopen jaren was Pratley als gastregisseur aan het Friese gezelschap verbonden en werkte mee aan voorstellingen als Heimwee nei Hurdegaryp en Wat jo wolle . Ze was vorig jaar als co-regisseur betrokken bij de opening van Culturele Hoofdstad 2018.

Skoft&Skiep

Veel mensen zullen haar ook kennen van de producties die ze met haar eigen collectief, de eigenzinnige formatie Skoft&Skiep, maakte.

De komende anderhalf jaar lang werkt Pratley nog aan verschillende lopende producties bij Tryater en met Skoft&Skiep. Ze ontfermt zich al wel over het artistieke beleid van Tryater voor de volgende vierjarige periode van het kunstenplan.