Tall Ships Races: hoe kom je in Harlingen?

Met een verwacht aantal bezoekers aan de Tall Ships Races van 300.000 zijn op het gebied van vervoer de nodige voorbereidingen getroffen om de bereikbaarheid van Harlingen te waarborgen.

Tijdens de Tall Ships Races verhoogt Arriva de capaciteit van de treinen en kunnen er meer reizigers dan gebruikelijk van en naar Harlingen reizen. Ook zet Arriva extra personeel in op de perrons en in de treinen. Bezoekers die met de trein naar Harlingen reizen kunnen doorreizen tot Harlingen Haven. De laatste trein vertrekt om 23.49 vanaf Harlingen Haven.

Oponthoud toeristen

Toeristen naar de eilanden wordt gevraagd rekening te houden met mogelijk oponthoud in verband met drukte op het evenemententerrein in Harlingen.

Er rijden daarnaast pendelbussen vanaf Sneek en Alkmaar naar het centraal station van Harlingen. Het laatste stukje naar de haven kan per trein worden voldaan.

Van plan om met de auto te gaan? Geen probleem. Er zijn parkeerplaatsen beschikbaar waar tot 02.00 in de nacht bewaking rondloopt. Daar staat een vergoeding van €10,- per dag per auto tegenover. Reizigers stappen vervolgens in één van de gratis pendelbussen van Arriva om bij het evenement te worden afgezet. De pendelbussen rijden de gehele dag van en naar de parkeerterreinen.

Zonebewijs en vignet

Parkeren in de binnenstad is alleen mogelijk op vertoon van een geldig zonebewijs. In de omliggende wijken is sprake van een vignetgebied. Toeristen van en naar de eilanden kunnen gebruik maken van de gebruikelijke plekken.

Eilandtoeristen die met de auto op de boot willen, moeten een boekingsbewijs kunnen overleggen aan de controleurs. Reizigers die worden afgezet kunnen zich laten afzetten bij de aangepaste Kiss and Ride Zone bij P1. Vanaf daar vertrekt een pendelbus naar de veerterminal.

Geen zin in gedoe met auto's en treinen? Pak de fiets of neem een taxi. Voor fietsers is er een tot 02.00 uur in de nacht bewaakte stalling op het Dukdalfterrein bij de Zuiderhaven. Taxi's kunnen hun passagiers daar eveneens oppikken of afzetten.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement