Syrisch gezin vist fietsster uit sloot

Een 77-jarige vrouw uit Surhuisterveen, die vrijdag met haar fiets in het water was geraakt, is daaruit gered door een Syrisch gezin. ,,Helden’’, vindt buurtagent Sander Wijnsma.

In een bocht van het fietspad in de buurt van de Zonneweide was de vrouw in de drassige berm geraakt en ging daarna kopje onder in de brede sloot. Daar kon ze in staan, maar de slootwal was te steil om eruit te klimmen. Nadat ze dat op verschillende plaatsen toch had geprobeerd, riep ze om hulp.

Het Syrische gezin met twee dochters in de kleuterleeftijd, dat in de directe omgeving woont, kwam daarop af en hielp de vrouw op het droge. Het nabijgelegen verzorgingshuis ’t Suyderhuys werd gealarmeerd en kwam met een rolstoel en dekens. Ook de ambulance kwam erbij, ,,daar heb ik de zorg verder aan overgelaten”, zegt Wijnsma. ,,Ze maakt het goed.”

De beide dochtertjes zijn zo van de gebeurtenis geschrokken, dat haar ouders er niet voor voelen om hun verhaal te doen. Wijnsma is er nog aan de deur geweest om een tas met kleurplaten, een beer en twee politiepetjes te brengen, als beloning en geruststelling.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement