'Superwoensdag' in Friesland: deze evenementen mag je niet missen

De Freulepartij. FOTO AISE VAN BEETS

De Freule in Wommels, het SKS-skûtsjesilen in Lemmer, het Concours Hippique in Buitenpost en de Hardzeildag in Sneek: er gebeurt woensdag van alles in de provincie.

Freule-finale live bij LC

41 parturen doen woensdag mee aan de Freulepartij in Wommels. Het is de belangrijkste kaatspartij voor jongens van 14 tot 16 jaar. Vorig jaar won een partuur uit Anjum, dat was voor het eerst in de geschiedenis.

De finale van de Freulepartij is woensdagmiddag vanaf half 5 live te volgen op LC.nl.

SKS-skûtsjesilen

Met drie skûtsjes binnen 5 punten van elkaar, belooft de SKS-finaleweek weer een spannende te worden. Woensdag zeilen de skûtsje in de Lemster Baai. Kunnen Heerenveen, Lemmer en Grou opnieuw het verschil maken? Of moet één van de drie pas op de plaats maken in de strijd om het Sulveren Skûtsje? De strijd begint om 14:00 uur en is in een liveblog te volgen via LC.nl.

Hardzeildag

De Hardzeildag tijdens de Sneekweek is ieder jaar op woensdag. Vandaag is het zover. Het wedstrijdveld bestaat uit zo'n 15 schepen. Voor het eerst sinds 60 jaar doet het Statenjacht mee op Hardzeildag op de Snitser Mar. Commissaris van de koning Arno Brok vaart mee met de bemanning van de Friso, die strijdt in de klasse ronde jachten.

Concours Hippique

Vorige week in Rijs, nu in Buitenpost: het hippisch evenement Concours Hippique. Bekijk hier het programma.