'Supersnelle trein van Leeuwarden naar Randstad kan sneller'

Het CDA in de Tweede Kamer heeft vragen gesteld over het bericht over supersnelle treinen die direct van Leeuwarden en Groningen naar de Randstad moeten gaan rijden.

De treinen gaan dat over enige tijd doen zonder tussenstop of overstap, is de bedoeling. Dat vertelde Pier Eringa, de topman van spoorbeheerder ProRail, maandag in de Leeuwarder Courant. Hij heeft hierover contact met de NS.

Op termijn moet de reistijd zelfs worden gehalveerd. Dit zou betekenen dat een treinrit van Leeuwarden naar Amsterdam in ruim een uur zou kunnen in plaats van ruim twee uur. Ook voor bestemmingen vanuit de Randstad naar het zuiden van Nederland, zoals Maastricht, bestaan zulke plannen.

Interessant idee

De christendemocraten in de Tweede Kamer willen van staatssecretaris Stientje van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat weten waarom de Kamer niet eerder is geïnformeerd over deze plannen. Zij lijken het een interessant idee te vinden.

Het CDA stelt: ‘Kunt u toelichten wat de tijdsplanning is van de realisatie van de supersnelle trein tussen Leeuwarden en de Randstad en Maastricht en de Randstad?’

En vervolgens: ‘Klopt het dat dit nog enkele jaren gaat duren en waarom zou dat niet sneller gerealiseerd kunnen worden?’

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement