Superfan uit Drachten ziet voor de eerste keer de Tesla Model 3

,,Wauw wauw wauw", verzucht Jan Jacob Breimer uit Drachten als hij achter het stuur kruipt van de Tesla Model 3. ,,Er zit gewoon een tablet ín de auto. Hoe mooi is dat?"

Nee, aandelen heeft hij niet en hij werkt ook niet voor het Amerikaanse autobedrijf. Breimer is gewoon enthousiast. Erg enthousiast.

De ondernemer heeft zelf twee Tesla's en is daar zo blij mee dat hij naar Groningen kwam om een kijkje te nemen bij de Tesla-dealer waar het nieuwste model te zien is in een afgesloten ruimte. De nieuwe Tesla in één woord? ,,Een muskhave" jubelt Breimer, verwijzend naar Tesla-baas Elon Musk.

'Tesla is de toekomst'

,,Tesla is de toekomst", vertelt hij. ,,Als de routekaart van het navigatiesysteem een update krijgt, kan ik gewoon thuis blijven. Bij andere auto's moet je naar de dealer." Ook andere updates kan hij gewoon downloaden. Zo installeerde hij afgelopen week een computerspelletje in zijn eigen Tesla. Een computerspelletje spelen op de parkeerplaats? ,,Waarom niet?"

'Waarom zou je op benzine rijden?'

We moeten allemaal maar eens op een andere manier naar auto's gaan kijken vindt Breimer. ,,Waarom zou je op benzine rijden?" Een goedkope versie van de nieuwe Tesla kost naar verwachting 38.000 euro en tot 2020 betalen consumenten geen wegenbelasting voor elektrische auto's. ,,Reken maar uit, het hoeft niet zo duur te zijn."