Strijd voorbij rond wijkcentrum Schieringen

De onenigheid tussen de Leeuwarder CDA-wethouder Harry van der Molen en de Stichting Wijkcomité Schieringen is bijgelegd.

Het gebouw blijft open en de subsidie blijft in stand, maar de stichting werkt nu wel mee aan de opzet van een breder opgezet wijkplatform om meer organisaties in het gebouw toe te laten. Ook is de samenstelling van het bestuur fors gewijzigd.

Eerder ontstond een harde confrontatie tussen de wethouder en de wijkclub. Het bestuur voldeed lange tijd niet aan verschillende subsidievoorwaarden. Een deel van de wijkbevolking voelde zich er niet welkom. Toen de situatie er niet op vooruit ging, liet Van der Molen het pand in de zomer sluiten. Dit bleek echter onwettig. De gemeenteraad gaf hem vervolgens als opdracht om naar een oplossing te zoeken. Dit kostte meer dan een half jaar.

[firstName], je hebt net een artikel gelezen! Nu je hier toch bent, vragen we graag je aandacht voor het volgende:

Je hebt op dit moment een gratis account. En dat is natuurlijk prima. Je hebt daarmee toegang tot een belangrijk deel van het nieuws dat onze 100+ journalisten elke dag brengen, maar je mist nu wel veel. Zo kan je niet onbeperkt onze verdiepende LC+-artikelen lezen en heb je ook geen toegang tot onze digitale krant. Zonde natuurlijk! Daarom bieden we je graag een proefabonnement aan, zodat je kennis kan maken met alle interessante extra’s die je nu mist.

Onze LC+-artikelen bieden verdieping van het nieuws. Ook de extra's van de Leeuwarder Courant vallen onder LC+, zoals bijzondere columns en commentaren. Met trots gemaakt voor de lezers die willen weten hoe het écht zit. In tekst, foto en video leggen wij uit wat het nieuws betekent voor jou en jouw omgeving.

Bekijk proefabonnementen
Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement

Aanmelden LC-nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het belangrijkste nieuws