Stormzeil kapot? Trainees van de Artemis lossen het zo op

Niet denken dat je klaar bent als de race voorbij is, er is altijd wel een klus te doen. Trainees van de Artemis repareerden tijdens hun reis gezamenlijk een van de stormzeilen.

Op donderdag is de race alweer een dag voorbij. Om de spirit erin te houden en omdat er aan boord altijd klusjes te klaren zijn, besluit maat Tom met twee trainees de voorste mast in te klimmen. De voor-ondermars, een van de vijf stormzeilen aan boord, moet gerepareerd worden.

Het weer leent zich er goed voor: onbewolkt, een windkracht twee uit het zuiden, golfslag van hooguit een halve meter. Joep, Ina en Koen klimmen de mast in. Ze zijn een uur bezig om de voor-ondermars los te halen en gecontroleerd maar beneden te brengen.

Het stormzeil is gescheurd. Het schuurt tegen het stalend wand aan en na verloop van tijd scheurt de naad. Als het zeil op het dek ligt, naaien Marijn en Aukje het weer aan elkaar met een speedy stitcher. 

Marijn, Wouter, Tom en Boris klommen erna de mast in. Ze knoopte het zeil met succes vast aan de ra. Het kostte heb twee uur. ,,Het voelde als tien minuten'', vond Marijn.

Appgebruikers klikken hier voor de video.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement