Stichting Rijk Voor Arm sluit activiteitencentrum vanwege coronacrisis

FOTO FACEBOOK STICHTING RIJK VOOR ARM

Stichting Rijk Voor Arm is hard getroffen door de coronacrisis en is daardoor genoodzaakt het activiteitencentrum Uut en Thuus in Leeuwarden te sluiten.

„Dit is natuurlijk een klap voor de bij ons ingeschreven gezinnen maar wij kunnen het niet langer volhouden ook niet met het oog op de toekomst omdat de regels niet zo snel zullen verdwijnen”, stelt de stichting.

De stichting doelt daarmee op de regels dat ze weer open mogen, mits de anderhalvemeter-regels worden gehandhaafd. Het zou er volgens hun berekeningen op neer komen dat er vier tafels in de ruimte konden staan met ieder vier stoelen.

„Geen inkomsten maar wel maandelijkse uitgaven houdt niemand vol, dus ook wij niet”, meldt de stichting. Om hun concept ‘de verjaardagsdoos’ niet in gevaar te brengen heeft de stichting besloten het activiteitencentrum dan maar te sluiten. Hiervoor zijn echter wel nieuwe donateurs en sponsoren nodig, want naar eigen zeggen is de kas van de stichting op dit moment helemaal leeg.

De stichting zegt door de maatregelen ook hun zalen niet meer te kunnen verhuren. Door de sluiting van het activiteitencentrum moet ook de Speelgoedbank Leeuwarden op zoek naar een andere locatie.