Stichting Anfean uit Kootstertille zoekt onderdak na verkoop oude gymnastiekhal

Wie kent er nog een geschikte schuur, loods of garage? Dat vraagt Anfean uit Kootstertille. De gymnastiekhal waar de stichting nu in zit gaat tegen de vlakte.

Anfean helpt mensen met weinig geld onder meer aan gratis speelgoed en kleding.

Sinds 2014 huist de stichting tijdelijk in het voormalige gymnastieklokaal aan de Van Harinxmastrjitte, maar inmiddels heeft de gemeente Achtkarspelen een koper gevonden. Dat betekent dat Anfean per augustus het pand moet verlaten. Daarna gaat de oude hal tegen de vlakte om plaats te maken voor nieuwbouwwoningen.

Voedselbank

De teller van een online petitie die oproept tot het voortbestaan van de stichting staat nu op 442 handtekeningen. Toch liepen gesprekken met de gemeente uit op niets.

Wethouder Sjon Stellinga raadde de stichting toen aan om zich aan te sluiten bij reeds bestaande instellingen, zoals de Voedselbank of de Maatschappelijke Onderneming Achtkarspelen (MOA).

Anfean

De stichting ziet dat alleen niet zitten, onder meer omdat het gros van de vrijwilligers in Kootstertille woont. Zij willen dat Anfean in het dorp blijft. Ondertussen zoekt de stichting verder. Maximale huurbudget: zo’n 200 euro per maand.

Het is overigens niet de eerste keer dat Anfean dakloos raakt. In 2015 kwam de stichting op straat te staan nadat het eerste onderkomen op bedrijventerrein Oastkern was afgebrand.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement