Stemmenkanon uit Sneek met ruzie uit CDA-Súdwest

De gemeenteraad van Súdwest-Fryslân krijgt er weer een eenpersoonspartij bij: Rinske Poiesz stapt uit de CDA-fractie en gaat alleen verder.

Een reeks conflicten, beschadigd vertrouwen: de elfkoppige fractie van het CDA in Súdwest-Fryslân wilde niet verder met raadslid Rinske Poeisz. Het raadslid uit Sneek besloot deze week dan ook de eer aan zichzelf te houden. Fractievoorzitter Douwe Attema noemt het vertrek spijtig maar onvermijdelijk.

Monddood

Poiesz stelt dat ze met name in de commissie boarger en mienskip monddood is gemaakt. ,,Mijn inbreng werd niet gehoord. Het is betreurenswaardig.’’

Volgens Attema waren er al lange tijd spanningen door haar optreden. Poiesz wilde teveel de ‘Sneker agenda’ trekken, maakte in raadsdebatten een zwakke indruk en stemde soms onverwacht afwijkend. ,,Ik siet faaks mei kromme teannen.’’ Besloten werd haar van de belangrijke kwesties te halen.

Achterban

Poiesz, die tot ergernis van de partij tweemaal met voorkeursstemmen in de raad kwam, gaat alleen verder. ,,Ik heb een grote achterban en doe het werk met veel plezier.’’

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement