Stellinga stapt op als burgemeester Schier

Sjon Stellinga (57, PvdA) van Schiermonnikoog stapt met onmiddellijke ingang op als burgemeester van Schiermonnikoog.

In de relationele sfeer in Stellinga’s privésituatie heeft zich een aantal veranderingen voorgedaan. Deze vragen al zijn tijd en aandacht en kan hij niet combineren met het burgemeestersambt.

Stellinga zegt op de website van de provincie: ,,Het spijt me dat ik deze stap moet nemen, maar voor het eilander bestuur en ook voor mijzelf en mijn dierbaren is dit beter.’’

Zowel de gemeenteraad als Commissaris van de Koning John Jorritsma laten weten het besluit van Stellinga te betreuren en tegelijk te respecteren. ,,Zonder verder op details in te gaan, vind ik het een moedige en begrijpelijke stap van de heer Stellinga. Ik wens hem en zijn dierbaren voor de komende periode rust en sterkte toe’’, aldus Jorritsma.

Geen verhuizing

Op zijn persoonlijke weblog op de website van de gemeente Schiermonnikoog laat Stellinga weten, op het eiland te blijven wonen. Sinds zijn aanstelling in 2012 is hij zich een echte eilander gaan voelen. ,,Ik blijf dus echt gewoon op ons prachtige eiland wonen. Alleen vanaf nu heet ik geen ‘burgemeester’ meer maar gewoon Sjon Stellinga", zo schrijft hij.

Jorritsma en de raad zullen op korte termijn een waarnemend burgemeester aanwijzen.

FOTO: JAN DE VRIES

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement